20 de Juny de 2025 a les 12:46
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida i l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida han tramat un acord de col·laboració per la campanya de Sant Joan d'enguany. En concret, l'acord està destinat als productors d’hortalisses, concretament, sent aquesta la principal materia prima per les coques de recapte. Així ho ha detallat Toni Frías, president del Gremi de Forners:
La proposta va sorgir del Gremi de Forners. Per la seva banda, el president de l'Associació de Productors de l'Horta de Lleida, Francesc Rosselló, ha elaborat un llistat de productors els qual s'hi han volgut sumar i han volgut aportar les seves hortalises a aquesta campanya. Amb aquest directori, els forners agremiats poden escollir amb qui volen treballar.
La raó està molt clara: unir forces per tirar endavant tots dos negocis. Així ho ha afirmat el president del Gremi de Forners:
Respecte al total d’hortalises que empraran, Frías ha afirmat que “estem parlant de tonelades”, però que és complicat fixar una dada exacta. Això sí, la col·laboració amb l’Horta de Lleida està planificada pels forns, preferiblement, de la ciutat, de la capital, pel fet de contribuir al km0 i a crear sinèrgies amb negocis de proximitat.
Imatge: Instagram Gremi de Forners de les Terres de Lleida (@fornerslleida).