20 de Juny de 2025 a les 12:34
Les coques de Sant Joan són una de les altres qüestions importants d’aquests dies de pont per la revetlla de Sant Joan. Salades o de recapte, dolces amb crema o amb xocolata... Hi ha opcions per tots els públics! No obstant això, a la demarcació de Lleida, segons el president del Gremi de Forners, Toni Frías, l’èxit se l’emportarà la coca de recapte.
Pel que fa a xifres, el 65% de la venta total de coques als forns lleidatans serà per la coca de recapte, també coneguda com a coca salada. Així ho ha detallat Frías:
Respecte als preus d’aquestes coques, el president del gremi de forners de les terres de Lleida ha insistit en que és molt complicat fixar un únic preu per tota la demarcació. Cada forn té llibertat de posar la xifra que encaixi més amb els seus criteris.
I pel que fa als sabors, a Lleida som ben tradicionals. De les coques dolces, trionfa la de crema, seguida de la de fruita, la de xocolata i, atenció, la de pistacho!
Les estrelles de les coques de recapte són la de llonganissa i la de tonyina.
Els dies de major nombre de vendes, segons la previsió del Gremi de Forners, seran el dissabte 21 i el dilluns 23 de juny.