Resuming podcast

14 de Novembre de 2024 a les 12:43

Àngel Esteve, xef i propietari del Restaurant Sisè de Lleida, finalista al premi Cocinero Revelación Gran Premio Balfegó de Madrid Fusión

Compartir

El xef i propietari del restaurant Sisè de Lleida, Àngel Esteve, està en un molt bon moment de la seva carrera. En poc més d'un any d'ençà que va obrir el seu projecte a l'Avinguda de I'Estudi General, número 27, de la capital del Segrià, el jove xef ha estat nominat al premi Cuiner/a Gastronomic Forum Barcelona 2024, ha rebut el guardó a Xef Jove dels Premis Montagud Editores i també és un dels candidats i finalistes del premi Cocinero Revelación Gran Premio Balfegó 2025, que s'atorgarà el pròxim 29 de gener al Madrid Fusión. 

Aquesta setmana, Esteve ha passat pels estudis de Ràdio Rosselló amb motiu de la seva participació a El Tastet, la secció gastronòmica del magazin territorial Aquí a l'Oest. A la conversa, el xef ha explicat l'origen del projecte, la història del nom "Sisè" i també ha expressat la seva satisfacció respecte al bon moment professional que està vivint:

  

El cas d'Àngel Esteve i també de Marc Chic, xef i cap de cuina del restaurant lleidatà, és un clar síntoma no només de que els fogons lleidatans estan al punt de mira, sinó que també ho estan els que són de cuiners i cuineres joves. Esteve ha aportat el seu punt de vista al voltant d'aquesta qüestió:

 

En el seu cas, a més a més, ha confessat que ell sempre ha estat "un cul inquiet" i això el va portar a passar i a treballar per fogons nacionals i internacionals, i també tornar a Lleida i a muntar el seu negoci: 

 

 

Les històries de les nominacions

La primera nominació que es va anunciar fou al premi Cuiner/a Gastronomic Forum Barcelona 2024, el veredicte del qual es va conèixer el passat 6 de novembre. Els guanyadors van ser Beatrice Casella e Iván García, del restaurant Glug. Ara bé, Esteve ha explicat com es va assabentar de la nominació en ple servei del Sisè:

  

La pròxima cita és a finals de gener al Madrid Fusión Alimentos de España, on s'anunciarà el guanyador/a del premi Cocinero Revelación Gran Premio Balfegó 2025. El xef del restaurant Sisè ha explicat més detalls sobre aquesta nominació: 

  

La proposta gastronòmica del Restaurant Sisè es basa en productes de temporada, en les elaboracions llargues i cuidades, partint de la tradició, però per anar més enllà. El resultat és una carta sincera, valenta i amb les opcions de plats justes per fer gaudir al públic.

 

Entrevista a Àngel Esteve, xef i propietari del Restaurant Sisè